top of page

El projecte es desenvolupa entorn a les rampes existents.  Aquest, és un projecte que treballa amb el límit de l’aigua sense descuidar l’entorn urbà, el qual ha de ser capaç de domesticar i distingir els usos que s’hi desenvoluparan.

 

La proposta té la voluntat de generar una sèrie de volums amb simplicitat exterior i complexitat interior. Aquest fet es deu a la necessitat evident d’una ordenació urbana clara, mitjançant una sèrie de barres, les quals seran les encarregades de generar les diferents activitats del centre i de l’espai públic de la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El fet de treballar l’espai interior no com un conjunt de plantes sinó com el buit i ple que qualsevol espai genera quan s’hi fa una intervenció, fa que el projecte s’hagi d’entendre des  de la perspectiva de tots els documents, però sobretot des de les seccions i les maquetes.

 

No obstant dins la complexitat de certs documents, s’amaguen unes plantes racionals que distribueixen el programa del centre de manera ordenada.

CENTRE NÀUTIC A LISBOA

 

L'esforç més important d'aquest projecte, està posat en la secció. Mentre per l'exterior l'edifici es manté geomètricament estable, racional i sòlid, l'interior explora una quantitat d'espais diversos amb característiques espaials molt diferents. Parlem de la riquesa interior, on espais simples, dobles i triples es conjuguen per acabar formant un volum que només pot ser entès en les tres dimensions simultàniament.

L'emplaçament del projecte es ben singular. Enmig d'una zona portuària dura, amb història, col·locar un programa aparenment fi, no resulta fàcil. El projecte s'ha d'adaptar a l'entorn, si, però també ha de saber llegir els canvis que es produiran en aquesta zona, en un futur no molt llunyà. Un cop més l'arquitectura ha de saber llegir el però més dificil és encara intuir el futur, com es produirà el creixement de la zona, quines necessitats tindrà la ciutat i com haurà de resoldre-les el projecte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MY BUTTON

ASPECTES TÈCNICS

© 2015 by Irene Larramona Architecture.

  • googleplus
  • LinkedIn negro redondo
bottom of page